Hotel Randers får turismens internationale miljømærke Green Key

Hoteller bliver i stigende grad mødt med krav fra gæsterne om at tage ansvar og skrue ned for forbruget

Hotel Randers er godkendt til turismens internationale miljømærke Green Key.

Hoteller mødes i stigende grad med krav fra kunderne om at tage ansvar og skrue ned for forbruget. Hos Hotel Randers har man taget konsekvensen og er gået målrettet efter miljømærkningen Green Key. Bæredygtighed er og bliver noget, vi som hotel både vil og skal forholde os aktivt til i dag. Vi er ligesom alle andre brancher nødt til at følge med tiden, og både gæsterne og vi som virksomhed har interesse i at nedbringe vores samlede forbrug til gavn for miljøet, siger direktør Sven Nørskov Eskildsen.

Hotel Randers har da også oplevet en stor interesse fra både personale og gæster i processen. I dag har mange større offentlige og private organisationer en miljøpolitik, der kræver, at samtlige leverandører lever op til moderne standarder for grøn drift. Det trækker også spor i turismebranchen, hvor man de senere år har arbejdet på at forny miljøcertificeringen Green Key. I dag stilles der endnu højere krav til de virksomheder og organisationer, der vil opnå certificeringen. For at blive tildelt miljømærket Green Key kræver det, at hotellet lever op til en række strenge miljøkrav, der er blevet løbende opdateret, siden mærkeordningen blev lanceret herhjemme i 1992.

Miljømærkningsordningen ønsker at gøre det nemt at iværksætte miljøbesparende initiativer, uden det går ud over kvalitet og komfort.

Kravene inkluderer blandt andet gennemgribende energibesparelser, affaldssortering og særlige miljøkrav til underleverandører samt udarbejdelse af en miljøpolitik og en løbende indsats for at forbedre hele miljøarbejdet.

– På sigt vil vores Green Key også komme til at betyde, at vi oparbejder flere gode vaner og arbejdsprocesser og en mere sund bundlinje, siger Sven Nørskov Eskildsen.

Mærkeordningen, der har sekretariat i HORESTA, er repræsenteret i over 60 lande i verden og tildelt over 3.100 turistvirksomheder, hvor de knap 150 findes i den danske branche.
Læs mere på www.green-key.dk

Bæredygtige Hotel Randers

Bæredygtige Hotel Randers

Kontakt Hotel Randers

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==